18. stu 2008.

Na pomolu senzacionalni transfer: Dinamo pregovara s Križancem!

Modri žele dovesti stopera Zenita, to je neupitno. Međutim, za realizaciju transfera treba se nešto upitati i samog Križanca, a njemu se iz Maksimira (još) nitko nije obratio...
Na pomolu je najveća senzacija prijelaznog roka. Dinamo želi dovesti hrvatskog reprezentativca Ivicu Križanca! Bilo bi to definitivno najveće pojačanje za Modre, a operacija dovođenja nogometaša ruskog Zenita držala se u velikoj tajnosti. Međutim, procurila je iz ruskih izvora...Križanac ima ugovor sa Zenitom do zime 2009. godine, klub iz Sankt Peterburga ponudio mu je novi ugovor, ali Križanac se želi vratiti u Hrvatsku. Ponovio je to već nekoliko puta, ali se špekuliralo da će karijeru nastaviti u Hajduku. Međutim, braća Mamić odaslali su mu ponudu koju je teško odbiti, makar se o njoj malo zna. Svi kriju brojke kao zmija noge.
Ne treba smetnuti s uma da Križanac ima ponude iz Engleske, Njemačke i Francuske, no ponuda Modrih trenutačno je zabilježena “pod brojem 1”. Majstori s mora, za koje se vjerovalo da će pikirati na Križanca, nisu bili dovoljno ažurni i pravovremeni, ali tko zna kako će reagirati sada kad se doznalo da se odlični nogometaš želi dovesti u plavu svlačionicu. Jasno, Dinamov interes ne znači i definitivnu kupnju nogometaša koji bi svojom kvalitetom itekako podigao kvalitetu momčadi aktualnih državnih prvaka. Definitivni pregovori tek slijede, a zna se da oni mogu biti itekako komplicirani. Međutim, Mamići stalno govore o izgradnji “najjačeg Dinama u povijesti”, a dolazak Križanca sjajno im se uklapa u scenarij. S njim na stoperskoj poziciji plava kompozicija izgledala bi mnogo moćnije, bio bi to idealan potez u stvaranju jačeg Dinama.
Kako ne bi ostalo samo na “priči iz ruskih izvora”, kontaktirali smo Križančevog menadžera i prijatelja, Iliju Majstorovića. Na njegovu preporuku Križanac je završio u Zenitu, gdje je izgradio sjajnu karijeru i postao traženi nogometaš.- Istina je, Dinamo želi dovesti Ivicu Križanca! Ivica mi je rekao da ga je kontaktirao Zdravko Mamić te mu ponudio opciju dolaska u Maksimir - kazao nam je Majstorović.Još je dodao kako bi on osobno želio da Križanac dođe baš u Dinamo.- Znam da Zdravko i Zoran Mamić grade jaki i moćni Dinamo, da žele klub koji će biti zapažen na europskoj nogometnoj karti. To su ljudi s vizijom, siguran sam da će to ostvariti, a isto tako sam siguran da bi to bilo lakše s Križancem u momčadi. Ivica se želi vratiti u Hrvatsku, žele da mu djeca u domovini idu u školu.
Na pitanje koliko je blizu realizacija senzacionalnog transfera odgovara:- To će u konačnici biti odluka Ivice Križanca. Zenit mu nudi još jedan ugovor, ali mislim da ga neće prihvatiti. Jasno, moram naglasiti da ima ponude i iz liga Petice.
Osim Križanca, Modri žele dovesti još jednog reprezentativca, Ivu Iličevića, a saznajemo da postoji i interes za dovođenja Pjesnika Mensura Mujdže. Dosadašnji dolasci iz Kranjčevićeve u likovima Marija Mandžukića i Ivice Vrdoljaka pokazali su se kao pun pogodak. Uz eventualnu kupnju Miroslava Slepičke i Dušana Šventa koje je Marijan Vlak gledao u Češkoj te moguće dovođenje jednog vratara, zaokružila bi se Dinamova kadrovska križaljka.
Autor: Davorin Olivari

Nema komentara:

Objavi komentar