26. lis 2008.

Ivan Ljubičić kraj ili ne?

Puno se ovih dana piše o tome kako je Ivan „gotov“,više ne može pobijediti,vrijeme mu je iscurilo itd.Više se ne može boriti sa mladima,ispast će iz prvih 100.
Bila su dovoljna samo 3 tjedna bez pobjede za ocjenu jedne velike karijere.Nevažno je ko su autori ovih napisa –pesimista će uvijek biti dovoljno.U Lyonu mu se dogodio Ouanna, iako je Ivan trebao dobiti(imao je set i 5:3 u drugom)
Tenisač koji je prije 3 godine sa 11 pobjeda u 12 mečeva vodio Hrvatsku do naslova pobjednika Davis Cupa(pritom je u SAD-u pobijedio Agassija i Roddicka).
Ivanova ozljeda bila je ozbiljnije nego što se mislilo.Prvo leđa u Umagu,onda mišić(jer se preforsirao).Do posljednjeg trenutka vjerovalo se da će zaigrati u Pekingu.Povratak je vjerojatno bio teži nego što je Ivan očekivao.Našao se u situaciji u kojoj nije bio godinama.Morao je igrati kvalifikacije,i to na turnirima na kojima je ne tako davno bio finalist.
Sezoni je kraj,još Pariz,Masters i finale Davis Cupa.Ivanu je važno jedino ostati zdrav.Za sve ostalo će se sam izboriti.Vratit će se Ivan,veliki se uvijek vrate-samo malo vjere i strpljenja.

Nema komentara:

Objavi komentar